Hlavní obsah

Koalice ČSSD a komunistů nakonec vznikne i ve středních Čechách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dalším regionem, v jehož čele bude stát koalice ČSSD a komunistů, se v pátek stal Středočeský kraj. Dohodu po jednání zástupců obou stran potvrdil předseda středočeské ČSSD Miloš Petera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

ČSSD bude mít v radě kraje sedm zástupců včetně hejtmana a pěti náměstků, KSČM obsadí čtyři křesla. Proti původnímu návrhu si komunisté prosadili jednoho náměstka. Ustavující zastupitelstvo, ze kterého vzejde nová krajská vláda, je svoláno na úterý.

ČSSD původně vyjednávala s KSČM a ODS jen o podpoře pro svou případnou jednobarevnou menšinovou vládu. ODS ale označila podporu ze své strany za nepravděpodobnou a nakonec oznámila, že zůstává v opozici. Komunisté trvali na místech v krajské radě.

Krajské volby ve Středočeském kraji vyhrála ČSSD před KSČM a ODS. Z 65 mandátů jich sociální demokraté získali 20, komunisté o jeden méně a občanští demokraté 16. V zastupitelstvu budou ještě TOP 09 a Starostové s deseti zástupci.

Koalice ČSSD a KSČM vznikly i ve většině dalších krajů. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám