Hlavní obsah

V Nivnici se loučili s oběťmi tragédie na rallye v Lopeníku

– Nivnice (Uherskohradišťsko) • Aktualizováno
Právo, Jiří Růžička

Ponurá atmosféra plná bolesti zaplnila v pátek odpoledne farní kostel svatých Andělů strážných v Nivnici na Uherskohradišťsku. Rodina, příbuzní, přátelé a známí se tu při společném pohřbu naposledy loučili se dvěma ze čtyř dívek, které zahynuly v sobotu 10. listopadu po nárazu závodního automobilu při automobilové rallye v nedalekém Lopeníku.

V Nivnici se loučí s oběťmi tragédie na rallye v LopeníkuVideo: Jan Čada, Novinky

 
Článek

Rakve se zemřelými, dvacetiletou Natálií Čaňovou a osmnáctiletou Karolínou Rolincovou, stály v kostele před oltářem. Kamarádky připomínala společná fotografie. Obě rakve navíc propojila velká společná kytice.

Již dlouho před zahájením obřadu přicházeli ke kostelu lidé s květinami, zaplnil se do posledního místa, lidé stáli v tlačenici i venku.

Foto: Jiří Růžička, Právo

V čele průvodu nesli společnou fotu obou dívek.

Obřad trval hodinu a půl a jeho součástí byla i mše svatá. Farář připomněl, že obě dívky byly kamarádky a jejich přátelství potrvá navěky.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Pozůstalí nad hrobem Karolíny Rolincové

Poté se vydal průvod na místní hřbitov, bylo v něm asi tisíc lidí. Rakve byly uloženy do hrobů vystlaných bílým suknem. Nad hroby vzpomněl na dívky jeden ze spolužáků a otec Natálie Čaňové zazpíval píseň.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Dvě bílé rakve ležely na katafalku vedle sebe.

Dívky zemřely minulou sobotu v Lopeníku v Bílých Karpatech. Přijely se podívat za svými kamarádkami. V obci se ten den jela rallye. Kromě dívek z Nivnice auto brněnského právníka Michaela Bartončíka srazilo i sestry ve věku 18 a sedm let.

Sestry budou mít pohřeb v sobotu v Březové.

Příčiny neštěstí se stále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám