Hlavní obsah

Jihočeské nemocnice se zatím s pojišťovnami nedohodly

Právo, Vladimír Vácha

Jihočeské nemocnice se na nových pětiletých smlouvách se zdravotními pojišťovnami zatím stále nedohodly. Nic na tom nezměnilo ani čtvrteční jednání. Právu to v pátek potvrdil předseda představenstva Jihočeské nemocnice a. s. Martin Bláha.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přestože ve většině otázek jsme nalezli kompromisní řešení, celkové shody jsme zatím nedosáhli. Jednání byla přerušena kvůli prachatické ortopedii, která v dosavadních návrzích zdravotních pojišťoven nemá zajištěnu budoucí existenci,“ konstatoval Bláha.

To Právu potvrdila i 1. náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská (ČSSD). „Pro Jihočeský kraj jde o věc zcela zásadní, připomeňme, že petici za zachování péče v prachatické nemocnici v dosavadním rozsahu podepsalo do této chvíle více než 15 tisíc občanů. Kvalitu tamní ortopedie ocenila i Česká ortopedická společnost. Určité nejasnosti je třeba odstranit i u Nemocnice Písek. Nyní vyčkáme do 12. prosince, kdy má výběrové řízení na zmíněné oddělení na ministerstvu zdravotnictví,“ zdůraznila Stráská. Dodala, že Jihočeši jsou v otázce nových smluv jednotní s republikovou asociací nemocnic.

Bláha pak znovu připomněl, že žádná z jihočeských nemocnic nepodepíše se zdravotními pojišťovnami smlouvu, dokud nebude dosaženo dohody ve všech nemocnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám