Hlavní obsah

Nečasovi někdo údajně ukradl diáře, nejen výplatnici Nagyové

Z pracovny Jany Nagyové, šéfky kabinetu Petra Nečase (ODS), údajně byly v minulosti odcizeny také diáře premiéra s daty o schůzkách. Úřad vlády již podal trestní oznámení kvůli zveřejnění příjmů Nagyové. Kvůli tomu byl obviněn bývalý šéf rozvědky a člen správní rady Nadačního fondu proti korupci Karel Randák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Petr Nečas

Článek

O krádeži píše podle serveru iHned nejnovější vydání týdeníku Ekonom.

"Těch věcí je tam daleko více. Z pracovny Jany Nagyové zmizely třeba pracovní diáře, v nichž jsou zaznamenány i premiérovy schůzky. Údaje z těchto diářů byly zkopírovány a šířeny dál," uvedl zdroj týdeníku.

Nečas týdeníku sdělil, že podle jeho informací je trestní oznámení širší než jen zveřejnění osobních údajů uvedených na výplatní pásce Nagyové. "Nyní lze konstatovat jen to, že předmětem trestního oznámení je nejen neoprávněné nakládání s osobními údaji, ale i podezření ze zneužití interních informací v daleko širším rozsahu," řekl Ekonomu mluvčí vlády Michal Schuster.

Informace o příjmech Nagyové se dostaly na veřejnost na počátku letošního roku. Podle médií bere jako vrchní ředitelka sekce kabinetu předsedy vlády základní plat kolem 30.000 korun. Ten se jí ale díky odměnám a příspěvkům několikanásobně zvýšil. Například loni v březnu měla prý Nagyová na výplatní pásce celkem 273.000 korun hrubého, tedy cca 190.000 korun čistého.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám