Hlavní obsah

Fuksa se na ministerstvo financí nevrátí

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý poslanec Ivan Fuksa (ODS), který minulý týden složil poslanecký mandát, v úterý ukončil pracovní poměr na ministerstvu financí. Tam mu automaticky obnovili místo po ukončení poslanecké funkce. Fuksa to Právu oznámil ve středu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ivan Fuksa

Článek

"Včera jsem dohodou ukončil pracovní poměr na ministerstvu financí," napsal v textové zprávě bývalý poslanec, který patřil k rebelům v poslaneckém klubu ODS a bojoval proti konsolidačnímu balíčku.

Spolu s ním složili mandát i poslanci Petr Tluchoř a Marek Šnajdr, který také dříve působil jako náměstek na ministerstvu zdravotnictví. Ten už Právu dříve sdělil, že o návratu na ministerstvo neuvažuje. [celá zpráva]

Trojice složila poslanecký mandát kvůli nesouhlasu s částmi úsporného balíčku, který připravila vláda pod vedením Petra Nečase (ODS). Poslancům vadilo zejména zvýšení sazeb DPH. Sněmovna balíček minulý týden schválila. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám