Hlavní obsah

Ministr dopravy Dobeš skončí v prosinci, Peake ho má za zbabělce

• Aktualizováno
Právo, Novinky, rsk, jas

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) v prosinci odstoupí bez ohledu na funkčnost systému Centrálního registru vozidel (CRV) z funkce. K rezignaci jej v úterý vyzvalo předsednictvo strany. Šéfka strany Karolína Peake označila Dobešovo rozhodnutí odejít až v prosinci, a nikoliv ihned, za zbabělost.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) přichází na jednání vlády

Článek

Předsednictvo LIDEM v úterý vyzvalo Dobeše k rezignaci, neboť CRV není stále zcela funkční a potýká se s problémy. [celá zpráva]

Dobeš již před časem oznámil, že v prosinci odejde, nebude-li registr fungovat, nyní svůj názor změnil a odejde bez ohledu na funkčnost systému. [celá zpráva]

Dobeš uvedl, že necítí důvěru kolegů, byť se domnívá, že jeho odchod fungování registru nenapraví. O situaci by rád hovořil i s premiérem Petrem Nečasem (ODS).

Předsednictvo LIDEM vyjádřilo nespokojenost nejen s registrem, ale i se situací v resortu dopravy. S Dobešem má delší dobu napjaté vztahy šéfka strany Karolína Peake. Ministr se ve středu před jednáním vlády pozastavil nad tím, že nebyl na jednání předsednictva vůbec pozván.

Pod výzvu k rezignaci se podepsali všichni

Peake na ministrovo rozhodnutí uvedla, že "Dobeš zřejmě aspiruje na advokáta roku a využívá toho, že předsednictvo strany LIDEM – liberální demokraté, řeklo 'rezignuj', ale neřeklo 'bezodkladně'. Považuji to za zbabělost," uvedla předsedkyně strany.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karolína Peake

Právu následně potvrdila, že s ministrem jednala o situaci v registru opakovaně. Podle ní ji však vysvětloval neuspokojivě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám