Hlavní obsah

Zastupitelé doporučili do čela pražské policie velitele motorizované jednotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Bezpečnostní výbor pražského zastupitelstva ve čtvrtek doporučil na post ředitele městské policie Eduarda Šustra. Ten v současnosti působí jako velitel pohotovostní motorizované jednotky pražské policie a hlásil se i do nedávno zrušeného konkurzu na šéfa pražských strážníků.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O rozhodnutí výboru informoval jeho předseda Petr Hána (ODS). O jmenování Šustra bude ještě na konci měsíce hlasovat zastupitelstvo hlavního města. "(Šuster) má zkušenosti, vyzná se v problematice, je komunikativní a flexibilní," ohodnotil klady kandidáta Hána.

Podle serveru Aktuálně.cz chce Šuster, který se výboru zúčastnil, městskou policii stabilizovat. Uvažuje o auditu personálu a vybavení a dále snížení počtu náměstků ředitele ze čtyř na dva. Podle serveru by zredukoval i počet obvodů, kterých má městská policie v Praze v současnosti 15. Více by chtěl spolupracovat se státní policií.

Šéf městské policie měl být původně vybrán v konkurzu. S tím ale nesouhlasila koaliční TOP 09 kvůli údajně diskriminačním podmínkám výběrového řízení. Přímému jmenování ředitele ale bránit nebude, oznámila ve čtvrtek večer v tiskové zprávě.

Reklama

Související články

Praha ukončí konkurz na šéfa městské policie

Po vleklých dohadech se magistrátní koalice TOP 09 a ODS rozhodla ukončit výběrové řízení na ředitele pražských strážníků. Nový ředitel tak bude zřejmě vybrán...

Výběr článků

Načítám