Hlavní obsah

Dobeš: Nebude-li registr vozidel v prosinci funkční, odstoupím

Právo, rsk
Aktualizováno

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) v sobotu na sněmu strany v Brně oznámil, že vyvodí osobní odpovědnost, nebude-li v prosinci centrální registr vozidel zcela funkční.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM)

Článek

"V prosinci ministerstvo dopravy napojí Centrální registr vozidel (CRV) na základní registry, a to úspěšně. Pokud ne, tak z toho vyvodím osobní odpovědnost," uvedl Dobeš v projevu k delegátům.

"Do té doby nechci a nebudu kandidovat do žádné funkce vedení LIDEM," řekl Dobeš s tím, se teprve po splnění jeho slibu se bude do strany chtít zapojit, například na krajské úrovni.

Peake v sobotu řekla, že není tajemství, že nefungování registru kritizuje již od léta. Na dotaz, co říká Dobešovým slovům, že případně do konce roku vyvodí osobní zodpovědnost, podotkla, že je ráda, že ministr ví, že k chybám došlo.

Peake: Premiér dal ministrovi čas

„Musíme si počkat, jak napojení na základní registr dopadne, což se stále odkládá. I v minulosti jsem několikrát říkala, že to je nejenom věc moje a naší strany LIDEM, ale i věcí premiéra, který ministra v tom nejkritičtějším okamžiku celého registru, tedy uprostřed léta, podržel a dal mu čas na nápravu. Zjevně mu ho dává i dál. Já jsem s tím srozuměna,“ řekla Peake.

Registr je v provozu od července, zejména zpočátku se potýkal s četnými výpadky a dalšími problémy. Obtíže způsobovaly chyby v databázích.

Pracovníci inspektorátů tvrdí, že stávající systém je pomalejší a vázne proto odbavování řidičů.

Reklama

Související články

LIDEM povede ženské duo Peake a Navrátilová

Vicepremiérka Karolína Peake se v sobotu na republikovém sněmu stala předsedkyní LIDEM. Hlasovalo pro ni 68 ze 70 delegátů, dva hlasovací lístky byly neplatné....

Výběr článků

Načítám