Hlavní obsah

Klaus podepsal novelu upravující státní maturity

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Václav Klaus podepsal v pátek pětici zákonů. Mimo jiné i novelu školského zákona, která upravuje podobu státních maturit. Ty budou mít nově jednotnou úroveň a povinnou část budou tvořit dva předměty. O rozhodnutí hlavy státu informoval mluvčí Radim Ochvat.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Studenti budou nově maturovat z češtiny a cizího jazyka či matematiky. Úpravu maturit připravil ministr školství Petr Fiala, který reagoval na kritiku dosavadní podoby zkoušky.

Vedle úpravy maturit podepsal Klaus i novelu zákoníku práce, která dává záchranářům nárok na odstupné a přiznává jim delší dovolenou.

Podpis připojil rovněž pod upravené znění zákona o sociálních službách, který doplňuje okruh poskytovatelů sociálních služeb o státní příspěvkové organizace zřízené ministerstvem práce a sociálních věcí.

Prezident signoval rovněž zákon o obchodu s emisními povolenkami, který umožní jejich aukce a normu zavádějící jednotný evropský formulář pro převoz hotovosti nad 10 000 eur. Tato norma má napomoci boji s legalizací výnosů z trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám