Hlavní obsah

Zeman se oficiálně hlásí do boje o Hrad, má nejvíce podpisů

Novinky, jov

Prezidentský kandidát Miloš Zeman vstupuje ve čtvrtek podáním přihlášky na ministerstvu vnitra oficiálně do klání o Hrad. Jeho týmu se podařilo sesbírat doposud největší počet podpisů. Celkově Zemana podpořilo 105 439 lidí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman se může pochlubit nejvyšším počtem podpisů podporujících jeho prezidentskou kandidaturu.

Článek

„Sesbírali jsme na petiční akci konané na podporu prezidentské kandidatury Miloše Zemana 105 439 podpisů,“ informoval šéf Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Vratislav Mynář na čtvrteční na tiskové konferenci. Po jejím ukončení odvezl Mynář petiční archy do sídla resortu vnitra.

Zemanovi předal Mynář symbolicky posledních deset podpisů. „Sluší se říct, že máme nejvíce podpisů,“ poznamenal šéf SPOZ. Vyslovil i přesvědčení, že na prvním místě se Zeman umístí i v přímé volbě prezidenta. Prezidentský kandidát uvedl, že si váží všech, kteří ho podpisem podpořili. „Chtěl bych vyjádřit veliké poděkování všem 105 tisícům občanů, kteří podepsali tuto petici,“ uvedl.

Zeman zároveň prozradil, že do práce jeho prezidentského týmu se zapojí i jeho dcera Kateřina. „Vyžádala si, aby mohla být na každém zasedání,“ uvedl. V pondělí zahájí Zeman turné po krajských městech, akce bude moderovat zpěvák Láďa Kerndl. Zapojí se i jeho dcera, taktéž zpěvačka, Tereza Kerndlová.

Zemanův hlavní konkurent Jan Fischer, který už se také oficiálně do klání o Hrad přihlásil, disponuje 101 561 podpisy pod petici. Petiční archy už na ministerstvo vnitra dopravila i lidovecká kandidátka Zuzana Roithová, podpořilo ji 81 tisíc lidí.

Kandidátní listinu podal též šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg, podepsali ji všichni poslanci jeho strany a také spřízněného hnutí Starostů a nezávislých. Nutných 50 tisíc podpisů pro vstup do prezidentského souboje získala i šéfka Suverenity Jana Bobošíková a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám