Hlavní obsah

Zápisky z cest? To je skutečně psaní live, poznamenal Klaus

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek představil v Míčovně Pražského hradu knihu Zápisky z nových cest, která shrnuje jeho texty, které byly publikovány průběžně v deníku Právu a na zpravodajském serveru Novinky.cz. Klaus poznamenal, že texty vznikaly skutečně live, aby stihl vydání v ČR.

Klaus pokřtil své Zápisky z nových cest Video: Novinky

 
Článek

„Je to skutečně psaní live,“ poznamenal Klaus na křtu nové publikace, kterou vydalo stejně jako předchozí Zápisky z cest nakladatelství Fragment. Prezident prozradil, že lépe se dojmy z cest psaly z hlediska redakčních uzávěrek na východní polokouli, kde se posouvají hodinky dopředu. Za spolupráci prezident Novinkám a deníku Právo na křtu poděkoval.

Klaus také prozradil, že když byl v říjnu na návštěvě Polska, kdy už zápisky nepořizoval, náhle zjistil, že má hodinu a půl času navíc. Předchozí vydání Zápisků z cest si ke čtvrtku zakoupilo 11 tisíc lidí. Klaus vyslovil přání, aby i nová kniha našla cestu k takovému počtu čtenářů.

Na dotaz, zda neplánuje třetí pokračování, hlava státu uvedla, že v budoucnu by spíše šlo o širší texty s hlubším záběrem. Připustil ale, že bude přemýšlet o tom, zda v budoucnu nepořizovat zápisky „do foroty“.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus vydává pokračování Zápisků z cest

Prezidentu Václavu Klausovi v těchto dnech vychází další pokračování knižní podoby jeho Zápisků z cest, tentokrát pod názvem Zápisky z nových cest. O dojmy ze...

Výběr článků

Načítám