Hlavní obsah

Nečas má podporu pěti krajů, podpořil ho i Karlovarský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Regionální sněm ODS Karlovarského kraje v úterý podpořil na funkci předsedy strany Petra Nečase. Je tak pátým krajem, který před kongresem strany současnému předsedovi ODS vyslovil důvěru, a to i přes výhrady oblastního sněmu na Sokolovsku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Nečas na čtvrtečním jednání kabinetu.

Článek

Za prvního místopředsedu doporučila ODS v Karlovarském kraji ministra průmyslu a obchodu Martina Kubu, řekl předseda ODS v Karlovarském kraji Jiří Vaněček.

"Na místa dalších místopředsedů jsme doporučili Jiřího Pospíšila, Petra Bendla a Tomáše Chalupu," doplnil Vaněček. Řekl, že jednání regionálního sněmu nebylo bez polemik. "Nebylo to hladké jednání, ale konstruktivní a věcné.

Vyslechli jsme kritiku i názory na další směřování strany do budoucna," uvedl.

ODS na Sokolovsku vyjádřila na oblastním sněmu nespokojenost s Nečasovou činností. Rebelie několika poslanců je podle této skupiny opakovaným selháním v komunikaci uvnitř strany a manažerským selháním předsedy.

Nečas je zatím jediným kandidátem na předsedu strany, o němž se bude o víkendu rozhodovat na kongresu strany v Brně. Zatím má nominace z pěti z osmi krajů, kde se už regionální sněmy ODS konaly. Tři kraje nedoporučily nikoho.

Reklama

Výběr článků

Načítám