Hlavní obsah

Petelík podal trestní oznámení kvůli výzvě na Facebooku

Praha

Kvůli údajně podvrženým informacím na facebookovém profilu podal člen zastupitelstva Prahy 8 Jaromír Petelík (KSČM) trestní oznámení. V sobotu se objevily informace o tom, že na Petelíkově facebookové stránce byla výzva k násilí proti pravici a vyvlastnění majetku podnikatelů. Petelík v úterý sdělil, že na jeho profilu "nikdy nebyla a nejsou žádná taková nebo obdobná tvrzení".

Foto: kscm.cz

Místopředseda KSČM Jiří Dolejš se svým asistentem Jaromírem Petelíkem

Článek

"Nikdy jsem výroky prezentované médii nepronesl, a ani jsem je nikdy nenapsal. Vše jsou to lži a pomluvy, které mají poškodit mou osobu a KSČM," sdělil Petelík.

Vedení obvodní organizace KSČM v Praze 8 se od údajných Petelíkových výroků distancovalo už v sobotu. Místopředseda strany Jiří Dolejš, kterému dělá Petelík asistenta, výroky odsoudil. Nicméně už v sobotu uvedl, že z nepřímých informací ví, že Petelík, který tou dobou pobýval v zahraničí, výzvu popírá.

Vytvořit neautentické či mystifikační vyjádření na internetu je podle odborníků otázkou několika minut. Mohlo se tak podle nich stát i v případě Petelíkovy facebookové stránky.

Reklama

Výběr článků

Načítám