Hlavní obsah

Demokracie vypadá jinak, chtějí ukázat odboráři 17. listopadu vládě

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbory a občanské iniciativy sdružené v platformě Stop vládě v úterý představily podrobnosti k demonstraci, která se uskuteční 17. listopadu na Václavském náměstí v Praze. Podle předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) Jaroslava Zavadila je datum protestu zvoleno záměrně s ohledem na symboliku roku 1989, kdy byly odstartovány změny vedoucí k pádu komunistického režimu.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda ČMKOS Jaroslav Zavadil

Článek

Zavadil přirovnal stávající kabinet k panoptiku. Vláda podle něj navíc po krajských volbách nemá mandát k tomu, aby dále vedla zemi.

Podle odborářského předáka chybí lidem sociální jistoty, což parafrázoval odposlechnutým výrokem: "Radši budu stát frontu na banány než na úřadu práce".

Ústředním mottem protestu bude věta: "Demokracie vypadá jinak."

Odboráři nechtějí spekulovat, kolik lidí do hlavního města dorazí. Tentokrát nebudou lidi do metropole svážet, ale spoléhají na naštvanost občanů. Protest by měl začít ve 13:00. Od 11:00 budou na náměstí probíhat doprovodné akce, ve 14:00 se vydá pochod na Národní třídu.

Foto: MMS/Jan Handrejch, Právo

Pochod demonstrantů vyrazil od centrály odborů k Václavskému náměstí

V dubnu se podařilo dostat na Václavské náměstí několik desítek tisíc lidí protestujících proti vládě.

Reklama

Výběr článků

Načítám