Hlavní obsah

Okamura vyráží do boje o Hrad, má 25 tisíc podpisů

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zpětná majetková přiznání, hmotná a trestní odpovědnost politiků a propagace Zlínského kraje jsou tři hlavní body, které chce v rámci své prezidentské kampaně prosazovat novopečený senátor Tomio Okamura. Přestože jak sám ve čtvrtek přiznal, nevěří, že se mu v boji o Hrad podaří vyhrát, je prý prezidentské klání dobrý způsob, jak propagovat své názory.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomio Okamura ve čtvrtek představil svou prezidentskou kampaň.

Článek

„Do Senátu jsem kandidoval prakticky z jediného důvodu. Jsem velmi nespokojený s tím, kam naše země kráčela v uplynulých 20 letech, a je třeba s tím pohnout správným směrem,“ řekl novinářům. Na dotaz, zda nezrazuje své voliče tím, že nyní má místo v Senátu a chce se dostat na Hrad, odpověděl, že chce dělat vše pro realizaci svého volebního programu.

„Úvodními body mého volebního programu do Senátu je pokusit se uzákonit hmotnou a trestní odpovědnost všech politiků, úředníků, soudců a státních zástupců. Dalším bodem jsou majetková přiznání od 20 miliónů výše, a to i zpětně. Třetím bodem bylo, že budu ze všech sil propagovat Zlínský kraj, svůj volební obvod, abych tam nalákal více turistů a investorů,“ prohlásil Okamura.

Podle senátora není třeba kampaň vyhrát, ale její průběh mu umožní diskutovat o tématech a získávat zastánce. „Je vedlejší, zda budu, či nebudu zvolen prezidentem, důležité je něco vykonat,“ podotkl. Okamura se nicméně domnívá, že prezident by měl být energický člověk, který svou zemi bude posouvat dopředu, nikoli tatíček před důchodem shlížející z Hradu.

Má polovinu potřebných podpisů

Do kampaně prý chce vložit maximálně 15 miliónů korun, zřídil si už transparentní účet. Okamura zatím sponzory nemá, počítá s tím, že bude muset do projektu vložit vlastní peníze. Na billboardy sázet nebude, zaměří se spíš na kontaktní kampaň, blogy a letáky.

Okamura potřebuje pro svou kandidaturu získat alespoň 50 tisíc podpisů. Do 6. listopadu, kdy vyprší zákonná lhůta, mu zbývají necelé dva týdny, jeho příznivcům se v rámci neoficiálního sběru podpisů podařilo získat zhruba 25 tisíc podpisů. Přestože se mu podařilo získat i podporu některých poslanců, do boje o Hrad chce jít s mandátem od občanů.

Reklama

Výběr článků

Načítám