Hlavní obsah

Sobotka zahájil prezidentskou kampaň, zkritizoval protivníky kvůli debatám

Právo, Jan Martinek
Praha

Prezidentský kandidát ODS Přemysl Sobotka ve čtvrtek předložil kandidátní listinu na ministerstvu vnitra. Oficiálně tak stvrdil svou prezidentskou kandidaturu.

Foto: Petr Horník, Právo

Přemysl Sobotka při zahájení prezidentské kampaně ve své kanceláři

Článek

Zároveň v týž den zahájil ostrou část kampaně, ve které představil i některá nová hesla, nesoucí se především v duchu národní hrdosti.

Sobotka řekl, že kampaň bude především kontaktní. „Budu se mnohem více setkávat s občany a účastním se mnoha prezidentských debat. Zajímavé je, že někteří mí protikandidáti se takových debat účastnit nechtějí,“ řekl Sobotka, aniž by někoho jmenoval.

Nečas by měl zůstat premiérem

Vyjádřil se i k aktuálnímu dění v ODS. „Situace v ODS není jednoduchá, ale u našich voličů mi neublíží. Vím, že berou prezidentskou volbu velmi vážně a dají mi svůj hlas,“ řekl Sobotka, který také vyjádřil podporu premiéru Petru Nečasovi (ODS). „Pokud bude koaliční vláda pokračovat, tak je nesmysl měnit předsedu, pokud ne, tak se budeme bavit, co dál,“ řekl.

Přemysl Sobotka se v uplynulém týdnu zúčastnil i debaty, kterou pořádala konzervativní a euroskeptická Akce D.O.S.T. „Myslím si o nich, že mají extremistické názory, ale měl jsem odvahu tam jít. Říkal jsem si, že kdyby se debata nějak nepříjemně zvrtla, tak odejdu, ale nakonec to byla velmi věcná debata,“ uvedl Sobotka.

Ten krátce po čtvrteční konferenci odjel do Senátu, aby „proti své vůli hlasoval o zvýšení spotřební daně na cigarety“. „To bude jeden z nejhorších dnů mého života,“ vtipkoval před novináři Sobotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám