Hlavní obsah

Drobil: Nesu odpovědnost za volby, funkci místopřesedy ODS obhajovat nebudu

Místopředseda ODS Pavel Drobil nebude na nadcházejícím kongresu strany obhajovat svou funkci. Řekl to ve středu v noci v České televizi. Bývalý ministr životního prostředí a šéf centrálního volebního štábu ODS tak reaguje na výsledky senátních a krajských voleb.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Drobil (ODS)

Článek

"Je naprosto jasné, že odpovědnost tady nesu. Nesu ji možná největší z vedení ODS. A z toho já osobně pro sebe na kongresu vyvodím naprosto jasný závěr a tím je, že nebudu obhajovat funkci místopředsedy ODS," řekl Drobil v pořadu Události komentáře.

V krajských volbách letos ODS zvítězila v jediném ze 13 krajů, v ostatních skončila nejlépe třetí. Senátní volby vyhrála ČSSD ve 13 z 27 obvodů, ODS zvítězila jen ve čtyřech.

Volební kongres ODS se sejde první listopadový víkend. Množí se spekulace, že předseda strany, premiér Petr Nečas nedokáže funkci obhájit.

Kromě jednačtyřicetiletého Drobila zastávají funkce místopředsedů ještě ministr obrany Alexandr Vondra, který neuspěl v senátních volbách, ministr spravedlnosti Pavel Blažek a exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil, který byl v Plzeňském kraji strůjcem jediného úspěchu ODS v letošních krajských volbách. Funkci první místopředsedkyně zastává šéfka Sněmovny Miroslava Němcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám