Hlavní obsah

Své dítě odložila do babyboxu a do druhého dne si to rozmyslela

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Pro několikaměsíčního chlapce odloženého v úterý do babyboxu v nemocnici v Chomutově si na druhý den přišla jeho matka. Jak informoval zakladatel babyboxů Ludvík Hess, mladá matka tří dětí svůj čin ve středu vysvětlovala svojí neutěšenou sociální situací.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Autor projektu babyboxů Ludvík Hess před schránkou v Plzni.

Článek

„Míša zůstal v nemocnici, přestože je zcela zdravý,“ uvedl Hess v e-mailu. Dodal, že v rodině matky jsou problémy a situaci malého Michala budou muset vyřešit sociální pracovníci a opatrovnický soud.

Mluvčí Krajské zdravotní nemocnice v Chomutově Jiří Vondra v úterý informoval o nalezeném dítěti „v odhadovaném stáří tři až pět měsíců“.

„Přihlásila se mi žena, která byla svědkem odkládání děťátka. Mrzí ji, že se nepokusila mamince v odložení zabránit,“ doplnil Hess a zároveň poznamenal, že ať už se kauza vyvine jakkoliv, on osobně je rád, že babybox byl k dispozici, když ho zoufalá matka potřebovala.

Malý Michal je 79. dítětem odloženým v Česku do babyboxu. Těchto speciálních vyhřívaných schránek je v ČR pět desítek. Ludvík Hess upozornil, že další přibude v pátek v klatovské nemocnici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám