Hlavní obsah

Bývalý šéf maturit Zelený opouští manažerskou funkci v Cermatu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý šéf maturitního centra Cermat Pavel Zelený opouští od listopadu manažerskou funkci v úřadu. Informoval o tom mluvčí ministerstva školství Marek Zeman. Zelený podle něj sice končí jako ředitel sekce analýz, v úřadu nicméně zůstává. Důvodem jeho odchodu je prý to, že nechce, aby tlak na jeho osobu poškodil maturity.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pavel Zelený

Článek

"Pavel Zelený informoval pověřeného ředitele Cermatu Jiřího Zíku, že se rozhodl na základě tlaku na jeho osobu rezignovat na svoji funkci ředitele sekce analýz v Cermatu k 1. listopadu 2012. Pan Zelený se k tomuto kroku rozhodl, jelikož nechce, aby tento tlak spojený s jeho osobou poškozoval Cermat a státní maturity," oznámil mluvčí. Sám Zelený odmítl cokoli komentovat.

Jeho rozhodnutí však může souviset se zveřejněním výsledků auditu maturit minulý týden. Ty ukázaly porušení zákona o účetnictví, vedení centra prý také nepostupovalo podle zákona o finanční kontrole.

Ministr školství Petr Fiala Zeleného odvolal krátce po svém nástupu do resortu kvůli problémům při letošních maturitách. Zelený se však následně stal ředitelem sekce analýz.

Příprava státních maturit stála od roku 1999 do poloviny letošního roku 1,448 miliardy korun, z toho 739 milionů korun do loňského roku.

Reklama

Související články

Šéf státních maturit Zelený skončil

Ministr školství Petr Fiala v pátek rozhodl o odvolání šéfa Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání (Cermat) Pavla Zeleného. Důvodem byla pochybení...

Výběr článků

Načítám