Hlavní obsah

Sociální demokraté se stále rozmýšlí, s kým povedou Moravskoslezský kraj

Právo, plk
Ostrava

Dvojkoalice ČSSD a KSČM nebo trojkoalice ČSSD, ODS a KDU-ČSL povede v následujících čtyřech letech Moravskoslezský kraj. Nezávislí s největší pravděpodobností budou v opozici.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Článek

„Víme, kde je naše role, dohodli jsme se, že zůstaneme v konstruktivní opozici,“ uvedla po dnešním jednání volební jednička Nezávislých Liana Janáčková. Její slova potvrdil kandidát na hejtmana za ČSSD Miroslav Novák. „Nezávislí cítí svou roli v opozici,“ řekl s tím, že nic ale není uzavřeno.

Nicméně i podle něj přichází v úvahu dvě alternativy budoucí krajské koalice. To samé chce Novák sdělit i v pondělí na zasedání krajského výkonného výboru a klubu zastupitelů za ČSSD. „Budu doporučovat, ať v tomto duchu pokračuje vyjednávání v dalším kole, to znamená, že bychom se sešli s komunisty a pak společně s ODS a KDU-ČSL, ve kterém se už pobavíme nejen o programových, ale i personálních záležitostech,“ dodal.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Volby v Moravskoslezském kraji ovládla ČSSD, která získala 27,4 procent a 24 mandátů v 65členném zastupitelstvu. Druhá skončila KSČM (22,78 procent a 20 mandátů) a třetí ODS (9,92 procent a 9 mandátů). Do zastupitelstva se dostala i KDU-ČSL (8,6 procent a 7 mandátů) spolu s Nezávislými (7,72 procent a 5 mandátů).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám