Hlavní obsah

Lidová tvořivost nad výsledky voleb

Lidé okamžitě zareagovali na výsledky krajských i senátních voleb a na internetu se okamžitě objevily koláže všímající si zejména výrazného posílení KSČM a prohlubující se spolupráce levice.

Foto: Nicole Lypinská, Petr Čech

Článek

Vtipálci na internetu využili například postavu Gluma z trilogie Pán prstenů, který se svým typickým výrazem a dikcí varuje čtenáře před návratem časů symbolizovaných rudou hvězdou, respektive srpem a kladivem.

Foto: Facebook

Další z obrázků, který se objevil na sociálních sítích, využil pouze dobovou titulní stránku tisku, který v létě roku 1948 radostně referoval o násilném sloučení sociální demokracie a komunistů. Ve světle prohlubující se spolupráce obou stran však titulek hovořící o tom, že "sloučení sociální demokracie s komunistickou stranou je skutkem", působí varovně.

Foto: Facebook

Na jednoduchost a popularitu retrotrendů vsadil i autor koláže s tapetou, na níž je vyobrazen znak nynější KSČM. Nápis: "Ne každý retro je cool," hovoří jasně.

Foto: Facebook

Nejinak je tomu u koláže, jejímž autorem je člověk vystupující na internetu pod přezdívkou Ateo. Záměna svatého Václava na pomníku na Václavském náměstí za řečnícího Vladimíra Iljiče Lenina opět nepotřebuje komentář.

Foto: Ateo.cz

Vývěska polepená předvolebními plakáty rozličných kandidátů, které doplňuje pouze leták lákající na výstavu exotů, je pak laskavým nomen omen.

Foto: Facebook

Anketa

Obáváte se nástupu komunistů k moci?
ano
53,8 %
ne
46,2 %
Celkem hlasovalo 21813 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám