Hlavní obsah

ODS vyřešila po volbách první problém: Jak nepustit Smetanu k Nečasovi

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco stranické špičky ODS analyzují propadák v krajských a senátních volbách, ochranka v hlavním štábu strany, pražském Polygon House, po sobotním incidentu s „tykadlovým“ řidičem Romanem Smetanou citelně posílila bezpečnostní opatření.

Řidič Smetana pronikl v přestrojení do sídla ODS, setkal se s NečasemVideo: Prima FTV

 
Článek

Doposud stačilo novinářům u vstupu předložit pracovní průkaz, nyní se musí prokázat i občanským průkazem či jinou identifikační kartou s fotografií. Novináři u vchodu dostali rovněž identifikační pásky známé například z hudebních festivalů.

Na dotaz Práva, zda bezpečnostní změny souvisí se sobotním incidentem, ochranka neodpověděla. Mluvčí ODS Tomáš Bartovský ale bezprostředně po incidentu řekl, že strana žádné zesílení bezpečnostních opatření neplánuje.

Smetana, který se momentálně vyhýbá nástupu do vězení za maření úředního rozhodnutí, do sídla strany pronikl v přestrojení za zvukaře. Premiéra Petra Nečase se ptal, jak vidí jeho případ. [celá zpráva]

Foto: Milan Vojtek, Právo

Řidič Radim Smetana inspiroval k přemalovávání bilboardů další.

Smetana měl nastoupit do věznice na konci března. Vězení se ale tehdy vyhýbal a vydal se policii asi o měsíc později na odborářské demonstraci v Praze. Trest mu byl v květnu přerušen, když v jeho prospěch podal stížnost ministr spravedlnosti. Nejvyšší soud ji však zamítl, a Smetana si tak musí odpykat ještě 67 dní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám