Hlavní obsah

Pospíšil: ODS musí změnit styl politiky, do čela strany zatím nechci

Exministr spravedlnosti a úspěšný lídr ODS v Plzeňském kraji Jiří Pospíšil (ODS) zatím neuvažuje o tom, že by na nadcházejícím kongresu strany usiloval o post předsedy strany. Kongres ale podle něj musí vážně řešit výsledek krajských a senátních voleb, které celkově dopadly pro ODS výrazně hůře, než očekávala.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Pospíšil (ODS)

Článek

"Dostal jsem velmi silný mandát od voličů v Plzeňském kraji, který chci naplnit jako hejtman či vůdce krajské opozice," řekl novinářům při příchodu na jednání výkonné rady ODS Pospíšil.

ODS podle něj musí změnit přinejmenším styl své politiky. "Nevím, co se stane, ale opět zdůrazňuji, že neuvažuji v tuto chvíli o jiných variantách (než kandidatura na místopředsedu). Nicméně doba je turbulentní, počkejme na samotný kongres," odpověděl Pospíšil na dotaz, zda by za určitých okolností uvažoval o kandidatuře na šéfa strany.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

První místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová, která chce stejně jako Pospíšil svou funkci ve vedení strany obhajovat, míní, že pravice dostala od svých voličů důrazné varování, že jsou z politiky "otrávení".

Reklama

Výběr článků

Načítám