Hlavní obsah

Sportovci voliče příliš netáhli. Až na výjimky

Ambice zasednout v krajských zastupitelstvech měla o víkendových volbách řada osobností, které si veřejnost spojuje především se sportovními úspěchy. Ani to ale nebylo zárukou, že voliči uvěří, že kromě míče či puku zvládnou i hru politickou.

Foto: Profimedia.cz

Karel Poborský jako jeden z mála bývalých sportovců v krajských volbách uspěl.

Článek

Bývalý fotbalista Karel Poborský v dresu ODS či někdejší hokejový útočník Jaroslav Pouzar za TOP 09 na jihu Čech uspěli. První z nich je spolumajitelem českobudějovického Dynama, zatímco druhý staví ve městě hokejový stadión. [celá zpráva]

Tím ale výčet těch úspěšných končí. Do zastupitelstva chtěla i dvojice někdejších olomouckých fotbalistů Michal Kovář s Jiřím Balcárkem, kteří se o hlasy voličů ucházeli za Nezávislé. Bezúspěšně.

Od sportu do politiky měli ambice nahlédnout i někdejší záložník ostravského Baníku Karel Kula a brankář Pavel Srníček. Ani oni však na moravskoslezské kandidátce TOP 09 a Starostů neuspěli.

Voliče neoslovil ani patriot královéhradeckého fotbalu a někdejší trenér fotbalové reprezentace do 21 let Ladislav Škorpil, který kandidoval za Volbu pro město v rámci Koalice pro Královéhradecký kraj.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Škorpil

Známé tváře uspěly na Pardubicku

V Pardubickém kraji uspěl Zbyněk Kusý, kterého si řada lidí spojuje s úspěchy pardubického hokeje. Na kandidátce SPOZ zabodoval i přesto, že "změnil dres"; nyní je manažerem fotbalové Slavie.

Kromě sportovců kandidovali do krajských zastupitelstev i známé tváře z jiných oborů. Například radikální železniční odborář Jaromír Dušek taktéž na Pardubicku bodoval v SPOZ.

Foto: archív, Právo

Odborář Jaromír Dušek

Do zastupitelstva v Královéhradeckém kraji se nepodívá náčelník Horské služby Adolf Klepš kandidující za SNK-ED.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám