Hlavní obsah

Volili jste nás? Jste omezení! Anonymous napadli web brněnských komunistů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Internetovou stránku brněnských komunistů napadli hackeři z hnutí Anonymus. Umístili na ně nápis, podle něhož jsou voliči KSČM "omezení idioti". Změna tohoto webu je zřejmou reakcí na úspěch komunistů v krajských volbách. Téměř v celé republice získali více hlasů než ve volbách v roce 2008. Na západě Čech ve dvou krajích vyhráli.

Foto: Anonymous

Obrázek, který hackeři z hnutí Anonymous umístili na web brněnské KSČM.

Článek

"Volili jste nás? Pokud ano, jste jedni z mnoha omezených idiotů, kteří vůbec nesledují, kam naše země míří," hlásal ještě v neděli v 09:00 oficiální informační portál Městského výboru KSČM Brno. Podle prohlášení republiku ohrožují špatní politici a nezodpovědní občané

Hackeři z Anonymusu uvádějí, že komunismus zastavil v zemi vývoj o 30 let, přičemž KSČM "se neustále snaží o totéž".

Anonymus je mezinárodní skupina hackerů. Je známá hlavně útoky souvisejícími s mezinárodní protipirátskou smlouvou ACTA. Útočili na webové stránky nadnárodních společností, justici i vládní orgány v různých zemích, včetně americké CIA.

Hnutí Anonymus se snaží prosadit volné stahování a šíření autorsky chráněných děl. V ČR napadli v minulosti weby několika politických stran a pozměnili i stránky Ochranného svazu autorského.

Reklama

Výběr článků

Načítám