Hlavní obsah

Ve volbách neuspěli statkářka Havránková ani manžel Vondráčkové

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Výsledky krajských voleb utnuly naděje několika známých tváří, na které ve volbách sázely některé strany. Neprosadila se například statkářka Ludmila Havránková, zklamán je i manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Zleva ministr dopravy Pavel Dobeš, farmářka Ludmila Havránková a bývalý ministr dopravy Vít Bárta.

Článek

Právě Michala si na svou středočeskou kandidátku vybrala Jana Bobošíková. Manžel zpěvačky Heleny Vondráčkové však získal jen něco málo přes 80 hlasů. A samotná Suverenita Jany Bobošíkové ve středních Čechách propadla. Volilo ji tam zhruba půl druhého procenta lidí.

Neuspěla ani farmářka Ludmila Havránková. Ta proslula několikaletou tahanicí o pozemky u Hradce Králové, kvůli které se zkomplikovala výstavba dálnice D11. Do voleb ji v Královéhradeckém kraji nasadily Věci veřejné. Pro farmářku ale hlasovalo jen 104 voličů.

Foto: Profimedia.cz

Helena Vondráčková je šťastně vdaná za o dvanáct let mladšího Martina Michala.

O křeslo v zastupitelstvu Královéhradeckého kraje se neúspěšně ucházela ještě další mediálně známá tvář. Tentokrát se jednalo o úspěšného fotbalového trenéra Ladislava Škorpila, který dříve vedl například prvoligový Liberec či juniorskou reprezentaci. Pro Škorpila hlasovalo přes 700 lidí. Přestože Koalice pro Královéhradecký kraj, za niž kandidoval, získala v zastupitelstvu sedm křesel, na Škorpila se nedostalo.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám