Hlavní obsah

Řidič Smetana pronikl v přestrojení do sídla ODS

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Do samotného sídla ODS v Praze na Pankráci pronikl v přestrojení řidič autobusu Roman Smetana, který se momentálně vyhýbá nástupu do vězení za maření úředního rozhodnutí. Chtěl se setkat s premiérem Petrem Nečasem, který se s ním ale po chvíli odmítl bavit.

Řidič Smetana pronikl v přestrojení do sídla ODS, setkal se s NečasemVideo: Prima FTV

 
Článek

Smetana nechtěl novinářům říci, jak přesně se do centrály ODS v pražském Polygon House dostal. "Pomohli mi přátelé. Měl jsem brýle a paruku," uvedl pouze. Na vrátnici se údajně vydával za zvukaře.

"Chtěl jsem se s panem premiérem setkat. Jsem rád, že se mi to podařilo," řekl řidič autobusu, který proslul "tykadlovou" aférou, novinářům.

S Nečasem chtěl údajně mluvit proto, že ODS po něm požaduje náhradu škody za pomalované plakáty. Smetana to označil za skandální. "Petr Nečas je vrcholným představitelem této strany, proto jsem s ním chtěl mluvit. Jsem si vědom toho, že jako politik nemůže ovlivnit rozhodnutí soudu," řekl Smetana novinářům.

Nečas měl pro Smetanu jen pár slov. "Musíte dodržovat zákony a neničit cizí majetek," řekl premiér.

Volby 2012

Přehled výsledků voleb do Senátu vám přinášíme v našem speciálu Volby 2012.

Smetana měl nastoupit do věznice na konci března. Vězení se ale tehdy vyhýbal a vydal se asi o měsíc později na odborářské demonstraci v Praze. Trest mu byl v květnu přerušen, když v jeho prospěch podal stížnost ministr spravedlnosti. Nejvyšší soud ji však zamítl, a Smetana si tak musí odpykat ještě 67 dní.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám