Hlavní obsah

Marečku, podejte mi pero aneb Internet se baví na Dalíkův účet

Novinky, val
Praha

Na lobbistu Marka Dalíka se po dlouhé době opět upřela velká pozornost veřejnosti. Důvodem je jeho obvinění z pokusu o podvod. Kromě orgánů činných v trestním řízení se o něj ale začali zajímat také internetoví vtipálci.

Foto: Ateo.cz

Mirek Topolánek a Marek Dalík jako protagonisté slavného snímku Marečku, podejte mi pero.

Článek

Policie zatkla Marka Dalíka v neděli. Podle vyšetřovatelů se pokusil o podvod, když měl žádat o úplatek při jednání o nákupu transportérů Pandur pro českou armádu. Za peníze údajně slíbil pomoc, aniž by prý mohl cokoli reálně ovlivnit. Hrozí mu za to až 10 let vězení.

Jak už se stalo v minulých týdnech zvykem, i krátce po Dalíkově zatčení se na internetu objevily zesměšňující koláže. Jejich častým protagonistou je i někdejší premiér Mirek Topolánek, se kterým Dalík blízce spolupracoval.

Na jedné z fotografií například autor připodobnil Dalíka s Topolánkem k protagonistům snímku Marečku, podejte mi pero. Z obrazu na ně „dohlíží“ prezident Václav Klaus.

Foto: vtipy.netroof.eu
Foto: Facebook

V jiné montáži zase autoři poukázali na vliv, který měl Dalík na bývalého premiéra mít. Zkratka ODS je na billboardu u silnice vysvětlena jako „Občanská Dalíkova strana“.

Přestože okresní soud ve středu zamítl žádost žalobce o uvalení vazby na lobbistu a Dalíka propustil na svobodu, mnozí internetoví vtipálci by se zřejmě rozhodli jinak. Dalíka i s Topolánkem totiž umístili za zamřížované okno věznice.

Foto: vtipy.netroof.eu

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám