Hlavní obsah

Předvolební mítinky ODS a ČSSD: klobásy a balónky voliče nepřitáhly

– Praha/Ostrava
Právo, Novinky, tin, plk

Závěrečné předvolební mítinky dvou nejsilnějších stran se ve čtvrtek odpoledne uskutečnily v Praze a Ostravě za minimální pozornosti občanů. Obou akcí se zúčastnilo pouze několik desítek lidí.

Poslední předvolební mítink ČSSDVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek

„Je zřejmé, že lidé jsou nespokojeni s prací vlády, znechuceni politickou realitou, která v ČR panuje a toho čeho se obáváme, je, aby ta znechucenost nepřerostla ve volební neúčast,“ pronesl ve čtvrtek na ostravském mítinku předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a vyzval lidi, aby šli volit.

Spolu se Sobotkou zavítal do Ostravy i kandidát ČSSD na prezidenta Jiří Dienstbier a místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ostravský mítink ČSSD z ptačího pohledu

Zatímco před pár lety se na mítincích ČSSD stály dlouhé fronty zvláště na pivo a klobásu, ve čtvrtek dostávali lidé pouze růže a balónky.

Pražská ODS naopak lákala voliče na modrou cukrovou vatu, levné klobásky, svařené víno a na produkci skupiny Yo-Yo Band. Když na pódiu na pražském Náměstí Míru vystoupil premiér Petr Nečas, poslouchalo jeho projev kolem dvou stovek lidí. Nejhlasitěji se nicméně projevovali příznivci kandidáta do Senátu Karla Berky, kteří neustále vykřikovali do megafonu jméno svého favorita. [celá zpráva]

Poslední předvolební mítink ODSVideo: Novinky

Hlavní představitelé ODS Petr Nečas, pražský primátor Bohuslav Svoboda a kandidát na prezidenta Přemysl Sobotka pak vyzvali návštěvníky, aby v senátních volbách dali hlas čtyřem kandidátům ODS. „Jsou to lidé čitelní, je za nimi vidět politická stopa,“ řekl premiér Nečas. Přemysl Sobotka zase varoval před „oranžovo-rudým“ Senátem.

Reklama

Výběr článků

Načítám