Hlavní obsah

Bondovka je až za dva týdny, upozornili Topolánka v ODS

Právo, dan, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrok Mirka Topolánka, že premiér Petr Nečas by mohl chtít i za pomoci „soldatesky“ zkrotit vnitrostranické odpůrce, občanské demokraty pobouřil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný, v pondělí nejen jménem, obhájil svou pozici v čele pražské ODS.

Článek

„Ježišmarjá! Tolik bláznivých vět pohromadě jsem dlouho neslyšel. Jestli si myslí, že premiér ovlivňuje policii a další složky, tak vychází ze zcela mylných domněnek. Jestli se to dělo za Topolánka, nevím, ale za Nečase se to neděje,“ řekl Právu první místopředseda Senátu a prezidentský kandidát ODS Přemysl Sobotka.

Jasno má i poslanec Boris Šťastný. „Co na to říci, to jsou tedy věci. Myslel jsem, že premiéra nové bondovky (Skyfall) je až za dva týdny,“ odepsal v SMS Právu.

Ministr obrany a místopředseda ODS Alexandr Vondra se přidal slovy: „Nevím, na základě jakých zkušeností činí Mirek Topolánek takové soudy. Ale jsem si naprosto jistý tím, že Petr Nečas do činnosti orgánů činných v trestním řízení nezasahuje.“

Nečas soldatesku v rukou nemá

Poslanec ODS Jan Vidím připomněl, že Topolánek je známý nezvyklými vyjádřeními, ale v tomto případě je podle Vidíma zcela mimo. „Podle mě to tak není, jak to vidí Mirek Topolánek. Jsem totiž přesvědčen, že Petr Nečas na takové věci vliv nemá, že je to práce orgánů činných v trestním řízení,“ řekl Právu.

O tom, že Nečas „tu soldatesku“ v rukou nemá, vypovídá i nedávný premiérův výrok na adresu policie. „O tom, kdo bude ve vládě nebo nebude ve vládě, nebude cestou žádostí o vydání rozhodovat parta policejních plukovníků nebo podplukovníků. To asi by nebyl ten správný soud,“ uvedl premiér v souvislosti s žádostí o vydání Vlasty Parkanové (TOP 09).

Reklama

Výběr článků

Načítám