Hlavní obsah

TOP 09 vyloučila, že by se financovala z peněz Drábkova ministerstva

Právo, dan

Policie údajně vyšetřuje, že ze zakázek ministerstva práce a sociálních věcí (MPSV) byl financován provoz strany TOP 09, jejímž místopředsedou je odstupující ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek. Strana informaci, kterou přinesl internetový deník Insider, rázně popřela.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Schwarzenberg s Miroslavem Kalouskem (oba TOP 09)

Článek

„Taková informace je skutečně k dispozici, nyní se prověřuje,“ uvedl podle deníku bez bližších podrobností zdroj obeznámený s vyšetřováním bývalého Drábkova náměstka Vladimíra Šišky.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg důrazně odmítl, že by stranu mohly jakkoliv podporovat peníze z MPSV. „Vylučuji to! Vylučuji!" prohlásil Schwarzenberg.

„Jsme pod naprostou veřejnou kontrolou. Je zcela nemožné, abychom stranu financovali z veřejných zakázek. Pokud tuto verzi policie prověřuje, rozhodně nám to nevadí, nemůže dojít k pozitivnímu závěru,“ říká první místopředseda strany a ministr financí Miroslav Kalousek.

TOP 09 zveřejňuje své sponzory na svých internetových stránkách. Před nedávnem oznámila, že po skončení krajských a senátních voleb zveřejní veškeré náklady související s kampaní. „Rozpočet na kampaň za podzimní volby činí 34 milionů korun. Všechny položky z tohoto rozpočtu zveřejníme a médiím umožníme nahlédnout do faktur,“ řekl volební manažer TOP 09 Jaroslav Poláček.

Reklama

Související články

Ministr Drábek odstoupí na konci října

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) ve středu oznámil rozhodnutí rezignovat kvůli kauze údajného uplácení. Toho se měl podle policie...

Výběr článků

Načítám