Hlavní obsah

Falešný e-mail oznámil rezignaci hejtmanky Vaňhové

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kampaň před krajskými volbami, které se konají 12. a 13. října, začíná být čím dál ostřejší. Nejprve byl v úterý médiím rozeslán falešný e-mail, že se většiny funkcí vzdává jihomoravský hejtman Michal Hašek, aby ve čtvrtek následovalo stejně nepravdivé oznámení o rezignaci ústecké hejtmanky Jany Vaňhové (oba ČSSD).

Foto: Rudolf Prchal, Právo

Hejtmanka Jana Vaňhová

Článek

„Vážení přátelé, chtěla bych vás touto cestou informovat, že s platností od 31. 10. jsem se rozhodla rezignovat na funkci hejtmanky Ústeckého kraje,“ píše se v oznámení, které bylo rozesláno z e-mailu vanhova.j@kr-ustecky.cz.

Podle mluvčí ústeckého hejtmanství Magdaleny Hanáčkové jde o nepravdivou informaci. „Je to to podvrh,“ komentovala e-mail, ve kterém „hejtmanka Vaňhová“ mj. uvádí, že si bere příklad z ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09).

Ten oznámil rezignaci na post ministra k 31. říjnu, a to kvůli kauze jeho bývalého prvního náměstka Vladimíra Šišky, který skončil kvůli údajnému uplácení ve vazbě. Nepravá hejtmanka poukazuje, že stejně skončil její bývalý náměstek Pavel Kouda. A závěrem dodává, že detaily poskytne v pátek na „společné tiskové konferenci ČSSD“.

V úterý redakce obdržely jiný falešný e-mail, který byl odeslán z adresy Jihomoravského kraje. Obsahoval oznámení, že šéf jihomoravského regionu Hašek opouští většinu politických funkcí. Hašek vzápětí upozornil, že jde o podvrh a oznámil, že podnikne příslušné právní kroky.

Reklama

Výběr článků

Načítám