Hlavní obsah

Schwarzenbergovu kandidaturu podpořili všichni poslanci TOP 09

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg má kandidaturu na prezidenta jistou. Získal totiž podporu všech poslanců své strany a spřízněného hnutí Starostů a nezávislých. Informoval o tom na svých webových stránkách.

Foto: Stanislav Peška, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

„Karel Schwarzenberg se dnes (ve čtvrtek - pozn. red.) stal oficiálním kandidátem na úřad prezidenta České republiky. Jeho kandidaturu totiž v minulých hodinách podepsali všichni poslanci strany TOP 09 a spřízněného hnutí Starostů a nezávislých (STAN),“ informoval jeho volební tým. Jak upřesnila mluvčí strany Alžběta Plívová, jedná se o podpisy 39 poslanců, poslanec Aleš Roztočil se prý nestihl pod petici podepsat, Schwarzenbergovu kandidaturu ale podporuje.

Schwarzenberga podpora těší, shoda všech členů poslaneckého klubu pro něj prý znamená velký závazek. „Nyní již začne opravdový předvolební boj, do kterého jdu vesele a odhodlaně a jsem na něj připraven,“ komentoval to Schwarzenberg.

Ministr zahraničí odstartuje volební kampaň v polovině října, má mít kontaktní charakter. V minulých týdnech si Schwarzenberg otevřel transparentní účet, jehož prostřednictvím chce hradit veškeré náklady na kampaň. Sám do něj přispěl dvěma milióny korun. Od TOP 09 dostal pět miliónů a jeden milión od Starostů.

Podle volebních průzkumů se Schwarzenberg drží na vyšších pozicích žebříčku kandidátů, vedoucí Jan Fischer má však před ním stále několikanásobný náskok. Schwarzenberga by v současnosti podpořilo kolem šesti procent voličů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám