Hlavní obsah

V sobotu bude až 23 stupňů, pak teploty prudce klesnou

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Druhá polovina tohoto týdne přinese do Česka poměrně vysoké teploty, které v sobotu mohou vyšplhat až na 23 stupňů Celsia. Pak se ale výrazně ochladí na zhruba 12 až 16 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Počasí v následujících dnech bude hodně proměnlivé. Může za to střídání studené a teplé fronty od čtvrtka do soboty a nedělní příliv velmi studeného vzduchu od severozápadu.

Ve čtvrtek tak bude převážně oblačno až zataženo, postupně od severozápadu na většině území s deštěm. Teploty se budou pohybovat mezi 18 až 22 stupni Celsia.

Zejména západ republiky zasáhne odpoledne silný vítr, který může v nárazech v nížinách dosahovat až kolem 70 kilometrů v hodině. Na horách to může být až 90 kilometrů v hodině.

V pátek dopoledne už bude oblačnosti méně a během dne by měla ustoupit až na polojasno. Především na severozápadě země se mohou ještě vyskytnout přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 stupni.

Studený vzduch prudce srazí teploty

Studená fronta zasáhne Českou republiku v sobotu. Zpočátku bude ještě polojasno, postupně bude ale přibývat oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami. Teploty však budou vysoké, vyhoupnou se na 19 až 23 stupňů.

Velmi studené proudění zasáhne Českou republiku v neděli a srazí teploty na maximálních 12 až 16 stupňů. Obloha bude oblačná až polojasná, zejména na východě se mohou ojediněle vyskytnout přeháňky.

Také první polovina příštího týdne bude pod vlivem proudění chladného vzduchu. Odpolední teploty nepřekročí 16 stupňů, zatímco ranní se budou pohybovat mezi 6 až 1 stupněm. Očekávají se také přízemní mrazíky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám