Hlavní obsah

Pokud má Drábek zdravý rozum, odstoupí, zní z TOP 09

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek ztrácí půdu pod nohama. I když za ním TOP 09 stále stojí, zevnitř strany už zní hlasy, že situace kolem jeho náměstka Vladimíra Šišky, na kterého byla ve středu uvalena vazba, je neudržitelná, a že by měl co nejdříve odstoupit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09)

Článek

„Pokud má zdravý rozum, tak to udělá,“ řekl Právu jeden z jeho stranických kolegů. Ministr se chystá v 15 hodin vystoupit na tiskové konferenci, je možné, že tam rezignaci oznámí.

Premiér Petr Nečas (ODS) po jednání vlády prohlásil, že je s Drábkem již na "jistém postupu" domluven.

Místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová Právu řekla, že na Drábka tlačit nebudou, i když všichni vědí, že situace straně před volbami škodí.

„Je to pro mě i pro ostatní kolegy nepříjemné, je týden před volbami, ale nikdo z nás na pana ministra tlačit nebude, on je opravdu odpovědný a vyzrálý politik. Jsem přesvědčena, že sám vyhodnotí situaci a případně učiní to, o čem v úterý mluvil,“ řekla Langšádlová.

Dodala, že Drábek na úterním předsednictvu uvedl, že na soud čekat nebude. „Když jsme o tom hovořili, tak pan ministr řekl, že odstoupí, pokud to obvinění je založeno na relevantních informacích,“ uvedla Langšádlová.

Šiška je ve vazbě

Drábkův exnáměstek Šiška je od středy ve vazbě. Šéfa ministerského odboru informatiky Milana Hojera, který je spolu s ním obviněn z uplácení, naopak ponechal na svobodě. [celá zpráva].

Oba muži byli zadrženi v pondělí přímo na ministerstvu práce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám