Hlavní obsah

Osm policistů se ohlásilo jako návštěva, popsal Drábek zátah na ministerstvu

– Praha
Novinky, val

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) popsal průběh pondělního zátahu v budově jeho úřadu. Podle něj vše proběhlo bez většího povyku a nejednalo se o razii jako takovou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Článek

Zásah proběhl v budově ministerstva v pondělí ráno. Jak Drábek řekl v České televizi, na úřad přišlo osm neuniformovaných policistů, kteří se nahlásili jako návštěva na IT odboru. Tam také dorazili a pak po jednotlivých skupinkách odvedli náměstka ministra Vladimíra Šišku a ředitele IT odboru Milana Hojera.

Ministr vyjádřil pochybnosti nad některými skutečnostmi, jako třeba nad tím, že si policisté neodnesli z úřadu žádné dokumenty ani nezapečetili kanceláře dotyčných. Podivil se také nad tím, že ani on jako šéf obou mužů nebyl předvolán k výslechu.

Policie Šišku i Hojera podezírá z uplácení. [celá zpráva]

Drábek už v poledne prohlásil, že pokud se prokáže skutečná Šiškova vina, rezignuje. V ČT pak upřesnil, že zlomovým momentem nemusí být pravomocné rozhodnutí soudu, ale bude stačit, když bude „jednoznačné a doložitelné, že skutečně někomu (Šiška - pozn. red.) nabízel peníze, že se snažil uplatit“. „Neumím si představit, proč, jakým způsobem by někoho uplácel,“ dodal Drábek s tím, že potřebuje mnohem více informací o celém případu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám