Hlavní obsah

Podzim je tu. Říjen se uvede deštěm a teplotami do 20 stupňů

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Českou republiku čeká v prvním říjnovém týdnu pravé podzimní počasí. Obloha bude zatažená, teploty většinou nepřesáhnou 20 stupňů Celsia a bude pršet. Slunečné počasí můžeme podle Dagmar Honsové z Meteopressu očekávat pouze ve středu a částečně o víkendu.

Předpověď počasí na tento týdenVideo: Novinky

 
Článek

Začátek října přinese podle Honsové nejvíce oblačnosti vůbec. V pondělí bude zpočátku zataženo až oblačno s dešťovými přeháňkami, ty ale začnou později ustávat a od západu dojde k protrhávání oblačnosti. Teploty se budou v Čechách pohybovat mezi 15 až 19 stupni, na Moravě a ve Slezsku mohou vystoupat na 18 až 22 stupňů. „Před rokem bylo tento den slunečno a až 27 stupňů Celsia,“ připomněla Honsová.

Ubývání oblačnosti bude pokračovat v úterý, kdy bude polojasno až oblačno a srážky budou jen ojedinělé. Na Moravě a ve Slezsku bude zpočátku ještě oblačno a zataženo, místy s přeháňkami. Teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni.

Studená fronta přinese déšť

Ve středu má být na rozdíl od předešlých dvou dní slunečno a jasno, maximálně polojasno. Odpoledne však vlivem studené fronty začne od západu přibývat oblačnost. Teploty se vyšplhají na 18 až 22 stupňů.

Studená fronta zapříčiní ve čtvrtek velkou oblačnost s deštěm na většině území republiky. Teploty se budou pohybovat mezi 16 až 20 stupni.

Od pátku by ale mělo zase dojít k ubývání oblačnosti. „Vypadá to, že máme před sebou slunečný víkend, kdy bude jasno až polojasno s ranními mlhami,“ řekla Honsová. Teploty by ale ani v závěru týdne neměly překročit hranici 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám