Hlavní obsah

Jako starší tatínek bych Nečasovi doporučil nehrotit situaci, řekl Klaus

Novinky, jas

Prezident Václav Klaus se v úterý v České televizi vyjádřil ke slovům premiéra Petra Nečase (ODS), který si posteskl, že prezident odůvodnil své veto penzijní reformy argumenty blízkými sněmovní levici. Hlava státu premiérovi doporučila, aby zbytečně nevyhrocoval situaci a nebral věci osobně, ale jako témata k diskusi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

"Jestli bych mohl jako starší tatínek něco říci, tak bych poradil nevyhrocovat situaci," naznačil prezident možné východisko a dodal, že o věcech je třeba jednat.

"Jsem všeobecně znám, že mně jde o věc," odmítl prezident osobní animozitu vůči Nečasovi. "Já jsem za celé týdny údajného vyhrocení našich vztahů slovo 'premiér Nečas' nepoužil a o něm jsem nevydal žádný soud," doplnil prezident.

"Úvahy o tom, kdo začal mluvit o něčem hraničícím s debilitou, to byl premiér Nečas," dodal Klaus, který trvá na tom, že jeho názory jsou dlouhodobě známé a konzistentní.

Jestli bych mohl jako starší tatínek něco říci, tak bych poradil nevyhrocovat situaci
prezident Václav Klaus

Prezident narážel na nedávný Nečasův výrok, že stažení daňového balíčku, který počítá se zvýšením DPH, jež Klaus odmítá, by bylo na hranici politické a ekonomické debility. Za svá slova se prezidentovi omluvil. [celá zpráva]

Prezident zároveň dodal, že si "v kontextu dnešní doby" jinou vládu "nedovede představit" a tu stávající považuje za "jedinou smysluplnou a možnou". "Mně vůbec nejde o to, aby tato vláda padala," dodal Klaus, podle něhož  premiér zbytečně vyhrocuje situaci a zbytečně spojuje existenci vlády s "každou věcí".

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus vetoval penzijní reformu

Prezident Václav Klaus vetoval zákony důchodové reformy. Vadí mu, že nejde o konsensus širšího spektra společnosti a varoval rovněž před nejistými výhledy...

Výběr článků

Načítám