Hlavní obsah

Další dva otrávené metanolem hlásí Havířov, jeden z nich bojuje o život

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navzdory tomu, že Českou republiku už déle než 11 dní svírá prohibice, hlásí Moravskoslezský kraj další otravy metanolem. V havířovské nemocnici jsou hospitalizováni dva noví pacienti, u obou již byla otrava potvrzena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jeden z pacientů lékařům řekl, že se napil ze svých domácích zásob, druhý muž nekomunikuje, protože je v bezvědomí a bojuje o život.

Náměstek ředitele havířovské nemocnice Jaroslav Lux řekl, že prvního z dvou mužů přijala nemocnice už v pondělí odpoledne. Muž byl podle policie nalezen v bezvědomí v garáži na Karvinsku.

V současné době je třiačtyřicetiletý pacient při vědomí. „V krvi měl hladinu jedovatého etanolu asi 1,5 promile, kromě toho pil ale i nezávadný alkohol, takže si tu hladinu sám vykompenzoval. Muž je při vědomí, na jednotce intenzivní péče a musel být připojen na dialýzu,“ řekl Lux.

Další pacient byl přijat v úterý brzo ráno. „Ten je ovšem ve velmi špatném stavu. Je v bezvědomí, musel být zaintubován. Došlo u něj k těžkému rozvratu metabolismu,“ dodal náměstek ředitele.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám