Hlavní obsah

Volby na Liberecku by vyhráli komunisté

Novinky, val
Praha

V Libereckém kraji by podzimní volby suverénně ovládla levice. Na prvním místě by se umístili komunisté s 19,2 procenty hlasů, druzí sociální demokraté by utržili jen o desetinu procentního bodu méně. Vyplývá to z průzkumu, který pro Český rozhlas vypracovala agentura ppm factum.

Foto: David Ryneš, Novinky

Volební model v září 2012 pro Liberecký kraj

Článek

Za levicovými stranami by se umístila ODS s 14,9 procenty. 8,5 procenta hlasů by získali Starostové pro Liberecký kraj - skoro stejně jako TOP 09 a Starostové (8,4 procenta). Do krajského zastupitelstva by se podle aktuálního šetření dostala také Změna pro Liberecký kraj (5,7 procenta).

Komunisté, kteří by ve volbách zvítězili, by byli zároveň jediní, kdo by si ve srovnání s posledními volbami polepšil. Například ČSSD i ODS by si ve srovnání s volbami v roce 2008 pohoršily o osm procentních bodů.

V Libereckém kraji už volební preference zjišťovaly také agentury SC a STEM/MARK pro Českou televizi. Stejně jako v případě šetření ppm factum by zvítězila levice, ovšem ČSSD by s 17,5 procenty hlasů předstihla o dva procentní body komunisty. Do zastupitelstva by se dostala také TOP 09 (12 procent), Starostové pro Liberecký kraj (11 procent) a Změna pro Liberecký kraj (10 procent). [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám