Hlavní obsah

Teploty na přelomu září a října budou letní

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Počasí v období od 21. září do 20. října bude podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teplotně nadprůměrné. Zejména na přelomu září a října mohou teploty přesáhnout i letní hranici 25 stupňů.

V příštích týdnech se dočkáme babího létaVideo: Novinky

 
Článek

Začátek poslední zářijové dekády doprovodí oblačno s deštěm nebo přeháňkami, přičemž odpolední maxima se budou pohybovat mezi 15 až 21 stupni Celsia. V druhé polovině tohoto období se ale obloha projasní a teploty mohou vystoupat na 21 až 27 stupňů.

Vysoké teploty vydrží i počátkem října. Rtuť teploměrů se bude zpočátku pohybovat mezi 19 až 25 stupni a obloha bude polojasná. Pak by ale měla postupně přibývat oblačnost a vyskytnou se i deště. Teploty v závěru první říjnové dekády nakonec klesnou na 12 až 18 stupňů.

V období od 11. do 20. října bude převážně oblačno s deštěm. Nejvyšší denní teploty nepřesáhnou 11 až 17 stupňů Celsia. Noční teploty mohou klesnout na 2 až 8 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám