Hlavní obsah

ODS a ČSSD by v jižních Čechách volil stejný počet lidí

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Síly občanských a sociálních demokratů jsou v Jihočeském kraji před volbami vyrovnané. Shodně by je volilo 21 procent lidí. Vyplývá to z průzkumu, který pro Českou televizi vypracovaly agentury STEM/MARK a SC&C.

Foto: David Ryneš, Novinky

Volební model pro Jihočeský kraj v září 2012

Článek

Za prvními občanskými a sociálními demokraty by se umístili komunisté s 17,5 procenty hlasů. S poměrně velkým odstupem (10 procent) za nimi by skončila TOP 09. Do krajského zastupitelstva by se dostalo také hnutí Jihočeši, kterému by dalo hlas 9 procent voličů, 6,5 procenta lidí by volilo lidovce.

Výsledky přibližně kopírují průzkum, který před dvěma týdny zveřejnil Český rozhlas. Tehdy by podle agentury ppm factum volby vyhrála ČSSD se ziskem 19,4 procenta hlasů. Těsně za ní by skončila ODS, kterou by podpořilo 19,3 procent voličů. Do krajského zastupitelstva by se dostaly ještě KSČM (18,6 procenta), TOP 09 a Starostové pro Jihočeský kraj (12,2 procenta), Jihočeši 2012 (6,8 procenta) a KDU-ČSL (5,1 procenta).

V Jihočeském kraji vládne v současnosti koalice ČSSD a ODS. V opozici jsou lidovci s komunisty. V podzimních volbách se v Jihočeském kraji utká 18 subjektů.

Reklama

Výběr článků

Načítám