Hlavní obsah

Na Zlínsku zemřela další žena po metanolu, první otravu hlásí i Liberecko

Právo, alf, sve
Zlín
Aktualizováno

Kauza se smrtícím lihem má svou další oběť. Ve Zlínském kraji na otravu metylalkoholem zemřela sedmdesátiletá žena z Jižních Svahů. Potvrdila to soudní pitva. Už v minulém týdnu se potvrdilo úmrtí na otravu alkoholem u dvou žen ze Zlínska ve věku 61 a 62 let. Celkem tragická bilance metanolové aféry v Česku činí 24 mrtvých. První případ otravy hlásí i dosud nezasažený Liberecký kraj.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

V této večerce na zlínském sídlišti Jižní Svahy si měli lidé koupit závadný alkohol. Nyní je obchod zavřený.

Článek

"V pondělí 17. září po poledni ji mrtvou v jejím bytě našel syn. Poblíž těla byly lahve od vodky i rumu. Je možné, že je koupila v obchodě u prvního segmentu, kde se objevil nebezpečný alkohol," řekla Právu policejní mluvčí Jana Macalíková. Žena bydlela nedaleko na ulici Okružní.

Je pravděpodobné, že žena byla mrtvá přibližně čtyři dny. „V souvislosti s tímto případem můžeme jen doporučit, aby lidé zkontaktovali a zkontrolovali své příbuzné a rodiče. Zároveň do vyřešení celé kauzy a zrušení prohibice nedoporučujeme pít tvrdý alkohol,“ uvedla Macalíková.

O 23. úmrtí informovala už v úterý večer Štěpánka Zatloukalová z policejního prezidia, z její zprávy ale nebylo jasné, odkud oběť pocházela.

Další podezřelé úmrtí objasní pitva

Policisté od středečního rána šetří další případ podezřelého úmrtí, tentokrát muže ze Zlínska, jehož příčinu potvrdí během nejbližších dní nařízená soudní pitva.

„Zlínští kriminalisté i nadále pracují na vyřešení případu. Postupně rozkrývají cesty, kterými se mohl alkohol do distribuce dostat. Vzhledem k rozpracovanosti kauzy však o podrobnostech vyšetřování nemůžeme podávat informace, jejich předčasné zveřejnění by mohlo naši práci překazit,“ upozornila policejní mluvčí.

"Ve Zlínském kraji jsme další pachatele neobvinili. I nadále platí, že kriminalisté stíhají sedm mužů, z toho čtyři jsou ve vazbě," doplnila.

První potvrzená intoxikace v Libereckém kraji 

První potvrzený případ intoxikace metylalkoholem zaznamenali také v Libereckém kraji. V úterý byl ve 21 hodin přijat do jilemnické nemocnice třiatřicetiletý muž s možným podezřením na otravu metylalkoholem. „Ve středu ráno bylo nemocnicí potvrzeno, že se skutečně jedná o otravu metylalkoholem. Muže udržují v umělém spánku, jeho stav je stabilizovaný, ale vážný,“ uvedla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Na základě provedených výslechů se měl muž otrávit metylalkoholem po vypití několika skleniček tuzemáku, který zakoupil zhruba před měsícem v kamenném obchodě, v jedné z lomnických večerek. Celní úřad bude následně provádět rozbor zajištěné lihoviny, ze které měl muž pít.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám