Hlavní obsah

Změny pražské MHD lidé nevítají. Dotčení je vnímají spíše negativně

Praha

Žádné nadšeni, tak by se daly shrnout názory obyvatel metropole na zářijové změny pražské MHD. Z průzkumu agentury STEM/MARK plyne, že změny se dotkly zhruba poloviny lidí. Mírná většina z nich je pak vnímá negativně.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Žena se na zastávce seznamuje s novými jízdními řády

Článek

Podle průzkumu se změny dotkly 47 procent respondentů, zatímco 50 procent lidí žádný rozdíl v cestování MHD nepocítilo. Nejčastěji vnímají změny obyvatelé 4., 7., 8. a 10. městské části.

Mezi cestujícími, kterých se změny dotkly, je 52 procent těch, kteří je vnímají negativně, neboť je pro ně cestování obtížnější. Naopak za změnu k lepšímu je považuje devět procent cestujících, kterých se nové jízdní řády dotkly. Dalších 35 procent vnímá změny jako neutrální s tím, že něco se zlepšilo a něco naopak zhoršilo.

V případě, že byly sloučeny názory všech cestujících, kteří zaznamenali změny, zůstává opět devět procent spokojených. Počet neutrálních hodnocení stoupne na 40 procent a nespokojených je 28 procent.

Lidé za nejpalčivější problémy považují zvýšení počtu přestupů (25 procent), rušení linek a úbytek spojů (23 procent), změny tras a krácení linek (18 procent) a prodloužení intervalů (13 procent).

Anketa

Jak vnímáte změny v pražské MHD?
Považuji je za krok k lepšímu
8,1 %
Ztížily mi cestování
75,4 %
Nijak se mě nedotkly
16,5 %
Celkem hlasovalo 1824 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám