Hlavní obsah

Komunisté řeší, jestli podpoří Zemana na Hrad

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunisté zvažují, zda postaví svého prezidentského kandidáta, nebo podpoří někoho z těch, kdo už získal nutných 50 tisíc podpisů pod petici o klání o Hrad. To nyní splňují pouze expremiéři Jan Fischer a Miloš Zeman. A Zeman má k levici blíž.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda KSČM Vojtěch Filip (vlevo) ve Sněmovně.

Článek

Komunisté budou v sobotu rozhodovat o postupu při výběru kandidáta. Předseda KSČM Vojtěch Filip chce prosazovat odklad na 21. října, tedy až na dobu po říjnových krajských a senátních volbách.

Mezi komunisty se nejčastěji probíralo jméno Vladimíra Remka. Filip ale na dotaz Práva připustil, že jeho strana zvažuje kromě možnosti vybrat svého kandidáta i to, že podpoří některého z uchazečů, kteří sesbírali potřebných 50 tisíc podpisů.

„Obě varianty jsou možné,“ připustil Filip. Šéf poslanců KSČM Pavel Kováčik uvedl: „Na základě znalosti názorové atmosféry v ústředním výboru ale mohu označit za zatím velmi menšinovou variantu podpořit jiného kandidáta,“ řekl Právu.

V každém případě bude postoj komunistů důležitým prvkem v přímé volbě prezidenta. Voliči KSČM totiž patří mezi ty nejdisciplinovanější.

Reklama

Výběr článků

Načítám