Hlavní obsah

Po mladé ženě otrávené metanolem zůstal osmiletý syn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osmadvacetiletá žena z Komorní Lhotky na Frýdecko-Místecku, která je jednou z obětí současné vlny otrav metanolem, pracovala v nošovické automobilce a zůstal po ní osmiletý syn. Starosta obce označil případ za tragédii. Byl přítomen prohlídce domu, v níž byla žena a její otec nalezeni. Kde přišli k jedovatému pití, není podle něj jasné, podotkl ovšem, že všechny lahve, které v domě viděl, byly okolkované.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Je to velká tragédie, nikdo nečekal, že se to může objevit i v naší obci,“ řekl Právu starosta Komorní Lhotky Miloslav Hampel. Ženu a jejího otce podle něj objevili příbuzní v úterý dopoledne v rodinném domku, kde žili.

„Tragédie je o to větší, že ta holka za sebou nechala asi osmiletého syna. Je to hrůza,“ dodal starosta.

Šedesátiletý otec mladé ženy skončil ve vážném stavu v třinecké nemocnici. „Laboratorní testy u něj prokázaly čistý metylalkohol v krvi. Při hospitalizaci ještě částečně komunikoval, byl však již silně dezorientován,“ uvedla mluvčí nemocnice Radka Baková.

Lahve byly podle starosty okolkované

Zatím není jasné, jakým způsobem šedesátiletý muž a jeho dcera k závadnému alkoholu přišli. „Pravděpodobně to někde koupili, nebo jim to někdo přivezl. Pán už byl v důchodu, jeho dcera dojížděla do práce do nošovické automobilky,“ dodal starosta.

Policie zatím nechce nález dalších otrávených komentovat. Při prohlídce domu, kde byla mladá žena a její otec na pokraji bezvědomí nalezeni, bylo zajištěno větší množství lahví od lihovin.

„Co jsem viděl, všechny lahve byly opatřeny kolky,“ řekl starosta, který byl jako nezúčastněná osoba přítomen prohlídce domu.

Na otravu metylalkoholem již zemřelo deset lidí, o záchranu života více než dvacítky dalších bojují lékaři v nemocnicích. Řada z nich je v kritickém stavu, lékaři je udržují v umělém spánku a zřejmě budou mít trvalé následky. Situací by se měla dnes zabývat i vláda.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám