Hlavní obsah

Soud nedovolil propustit Ratha z vazby na kauci

• Aktualizováno

Středočeský krajský soud v úterý nepřipustil možnost, aby byl obviněný poslanec David Rath propuštěn z vazby na jakoukoliv kauci. Právu to řekla mluvčí soudu Zuzana Steinerová. O samotném propuštění Ratha z vazby soud nerozhodoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

David Rath u soudu

Článek

Okresní soud pro Prahu-východ stanovil před časem výši kauce na 14 miliónů korun. Proti možnosti, aby byl poslanec propuštěn na kauci, si podal stížnost dozorující státní zástupce. Rathovi advokáti se pozastavili nad výší kauce a podali proti ní stížnost.

Krajský soud dal svým verdiktem za pravdu státnímu zástupci a odmítl možnost, že by se poslanec mohl dostat na svobodu výměnou za složení kauce.

Okresní soud bude muset o případném propuštění Ratha z vazby rozhodnout znovu. Možnost propuštění na kauci však již nebude připadat v úvahu. Soud tak může propuštění úplně odmítnout, nebo Ratha propustit bez požadavku na kauci. To je ale vzhledem k tomu, že požadoval  jako záruku 14 miliónů, málo pravděpodobné.

Kriminalisté Ratha v polovině května obvinili z přijetí sedmimiliónového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. Minulý týden jej Sněmovna vydala ke stíhání kvůli machinacím se zakázkami ve středočeských nemocnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám