Hlavní obsah

Pražský magistrát je s novou MHD spokojen, chystá ale drobné změny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Náměstek pražského primátora Josef Nosek v pondělí řekl, že magistrát je s provedením změn v MHD spokojen. Přesto je prý ale potřeba doladit některé detaily. Praha vyhoví některým požadavkům městských částí a cestujících a drobně upraví některé linky a zastávky. Zlepšit by se měl třeba přestup na Strahově.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Lidé se na zastávce seznamují s novými jízdními řády

Článek

Podle Noska se po prvním týdnu ukázalo, že se nenaplnily katastrofické scénáře. "Nový systém naplnil naše očekávání," konstatoval Nosek. Hlavní město ale podle něj upraví některé nedostatky, které se za týden provozu projevily.

Například linka 138, která jezdí ze Skalky na Spořilov a zpět, zkrátí od středy v ranní špičce interval z 12 na 10 minut. Na zastávce Kavalírka zase město vybuduje přístřešek pro cestující, kteří v této zastávce nově často přestupují. Pro tramvaje číslo 4 vznikne ve směru do centra zastávka na Čechově náměstí. Zlepšit by se měl podle Noska i přestup na Strahově, kde od zářijové změny musejí cestující kvůli přestupu přecházet k jiné zastávce.

Magistrát se chce i nadále scházet se zástupci městských částí a diskutovat s nimi o jejich připomínkách. Na přelomu listopadu a prosince pak město chystá velký dopravní průzkum, jehož výsledky mají být známy začátkem příštího roku.

MHD v Praze se od září výrazně změnila, zavedeno bylo 38 páteřních linek autobusů. Některé spoje ale byly zrušeny nebo zkráceny a lidé musí více přestupovat.

Reklama

Související články

Prahu od soboty čekají přelomové změny v MHD

Prahu čekají od začátku září největší změny v městské hromadné dopravě za poslední léta. Magistrát k nim přistoupil navzdory četným kritikům a lidem tak...

Výběr článků

Načítám