Hlavní obsah

Zeman už utratil za kampaň tři milióny, otevřel transparentní účet

Novinky, jov

Prezidentský kandidát Miloš Zeman už utratil za kampaň něco málo přes tři milióny korun. Na billboardy, využití sociálních sítí a rozeslání svého životního příběhu do čtyř miliónů domácností hodlá věnovat dalších 12 miliónů korun. Zeman navíc otevřel transparentní účet pro své tažení na Hrad.

Foto: Petr Horník, Právo

Miloš Zeman

Článek

Člen Zemanova volebního týmu a místopředseda Strany práv občanů - zemanovci pro ekonomiku Martin Nejedlý na čtvrteční tiskové konferenci uvedl, že náklady na pronájem prezidentské kanceláře v pražské Loretánské ulici, na vozový park a mzdy dosahují 214 tisíc korun měsíčně.

Červencová kampaň, která zahrnovala billboardy a rozeslání petičních archů do dvou miliónů domácností, stála podle Nejedlého něco málo přes tři milióny korun. Lidé doposud odeslali zpět 26 tisíc archů, v průměru každý z nich obsahuje dva podpisy.

Celkově zatím Zeman utržil v petiční akci přes 80 tisíc podpisů. Pro vstup do přímé volby prezidenta jich je třeba nejméně 50 tisíc. Tohoto počtu už dosáhl Zemanův konkurent, expremiér Jan Fischer.

Volební tým už zarezervoval místa pro pokračování billboardové kampaně, chce také využívat sociálních sítí a rozeslat do čtyř miliónů domácností Zemanův životní příběh. Všechny tyto akce mají podle Nejedlého přijít na 12 miliónů korun.

Od příznivců dostali 46 miliónů

Místopředseda SPOZ také informoval, že jeho strana za dva roky strana své existence vybrala na příspěvcích a darech částku ve výši 46 miliónů korun. Peníze poskytlo 250 fyzických a 60 právnických osob. Kampaň pro říjnové krajské volby bude podle Nejedlého stát 13 miliónů korun.

Zeman uvedl, že ve středu zařídil transparentní účet pro svou prezidentskou kampaň. „Včera jsem podepsal u České spořitelny transparentní účet,“ prohlásil. Zároveň prozradil, že v nejbližších týdnech bude na tiskové konference zvát své příznivce. Postupně se jich zúčastní právník Jan Kříž, zpěvák Láďa Kerndl a boxer Lukáš Konečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám