Hlavní obsah

Náměstek ústecké hejtmanky Kouda jde do vazby

Aktualizováno

Bývalý náměstek ústecké hejtmanky Pavel Kouda, který ve středu rezignoval na své veřejné funkce i členství v ČSSD, poputuje do vazby. Ústecký krajský soud tak rozhodl ve čtvrtek dopoledne. Do vazby poslal také šéfa dotačního úřadu ROP Severozápad Pavla Markvarta.

Kouda jde k souduVideo: Karel Otcovský, Právo

 
Článek

Soud na Koudu uvalil koluzní a předstižnou vazbu, existuje podle něj tedy obava, že by ovlivňoval svědky a že by pokračoval v trestné činnosti. Koudův obhájce podal proti rozhodnutí o vazbě stížnost.

Soudkyně ústeckého okresního soudu vzala odpoledne do vazby rovněž Pavla Markvarta obviněného ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby, jehož vazební zajištění včera navrhl státní zástupce. „I v jeho případě dospěla k závěru, že je odůvodněna obava z možného ovlivňování svědků či spoluobviněných a zároveň obava, že by mohl pokračovat v páchání trestné činnosti, která mu je kladena za vinu,“ řekl Právu mluvčí soudu Jan Tichý.

Pro Koudu i Markvarta si přišli detektivové Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) v úterý ráno. Spolu s nimi zatkli další čtyři lidi z ústeckého krajského úřadu. Zatýkání souviselo s čerpáním dotací v rámci ROP Severozápad. [celá zpráva]

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Náměstka ústecké hejtmanky Pavla Koudu poslal soud do vazby.

Ve středu odpoledne pak žalobce Jan Jakovec podal na Okresní soud v Ústí nad Labem návrh na vzetí Koudy do vazby ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby. [celá zpráva]

Státní zástupce u obviněného shledal důvodnou obavu z možného ovlivňování svědků či spoluobviněných a zároveň obavu, že by mohl pokračovat v páchání trestné činnosti, která je mu kladena za vinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám